Artikelliste
Ρεβίθια με μελιτζάνες, κόκκινες πιπεριές και Φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
Δοκιμάστε αυτά τα Ρεβίθια και θα γίνουν τα αγαπημένα σας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι πλούσια σε φώσφορο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, καθώς και βιταμίνες Β, Κ, Ε, και C. Στη συνταγή μας αυτή όταν προστεθούν και τα άλλα πλούσια συστατικά της μελιτζάνας και της πρωτεϊνούχας πιπεριάς, είναι ένα πολύ δυνατό φαγητό και απαραίτητο για τον οργανισμό μας.
Υλικά
- 500γρ. Ρεβίθια Ελληνικά
- 2 Κρεμμύδια
- 6 Μελιτζάνες
- 5 Κόκκινες πιπεριές
- 2 Κρεμμύδια
- 1 Σκελίδα σκόρδο
- 2 Μικρές πιπεριές καυτερές
- 4 Ντομάτες τρίμηνες, η 1 κουτί τρίμηνη ντομάτα κονκασέ
- 1 Κλωνάρι δυόσμο
- Φέτα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- Ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Από το βράδυ, αφού ξεπλύνουμε τα ρεβίθια τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό.
Την επόμενη μέρα τα πλένουμε πάλι με φρέσκο νερό τα βάζουμε στη κατσαρόλα να βράσουν και τα ξαφρίζουμε καλά καλά ώσπου το νερό που βράζει να είναι καθαρό. Αφήνουμε από πάνω περίπου ένα με 2 δάχτυλα νερό και τα βάζουμε στη χύτρα για 25 με 30 λεπτά αφού μέσα κόψουμε 2 κρεμμύδια. (Αν τα βράσετε σε κανονική κατσαρόλα βλέπετε πότε θα είναι έτοιμα, αφού πιουν τα νερά και έχουν αρχίσει να χυλώνουν).
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα αλλά δυο κρεμμύδια ρίχνοντας τις μελιτζάνες, αφού τις έχουμε κόψει σε κομμάτια και τις έχουμε βάλει στο νερό να ξεπικρίσουν, προσθέτοντας και τις κομμένες επίσης πιπεριές σε κομμάτια. Μετά από 2 λεπτά παίρνοντας χρώμα τα υλικά μας στο λάδι ρίχνουμε τη ντομάτα, τις καυτερές πιπεριές και λίγο νερό να βράσουν σιγά σιγά. Μόλις αυτά βράσουν και έχουν φύγει τα υγρά προσθέτουμε τα ρεβίθια με ότι υγρά έχουν και τα αφήνουμε 3-4 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
Το φαγητό μας θα είναι έτοιμο για να το σερβίρουμε αφού του τρίψουμε βαρελίσια Φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
*Tip: Μπορούμε επίσης αν θέλουμε να βάλουμε τα ρεβίθια με τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε ένα ταψί να τρίψουμε χοντρά κομμάτια φέτα και να το βάλουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μελώσουν.
Πηγή: wetravel.gr