Artikelliste
Ελαφρύ και νόστιμο πιάτο. Ότι πρέπει για καλοκαιρινά τραπέζια με την οικογένεια και φίλους!
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα.
Ρίχνουμε το λεμόνι και τέλος τη Φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι.
Υλικά
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 150 γρ. Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα.
Ρίχνουμε το λεμόνι και τέλος τη Φέτα κάνοντας ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ρύζι.