Loading...
 Start Page
Πασχαλινά κουλουράκια με πρόβειο γιαούρτι
Κλίκ για μεγέθυνση

Μια συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια με πρόβειο γιαούρτι του Συνεταιρισμού μας.

Υλικά

  • 200 γρ. πρόβειο γιαούρτι Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 1000 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει
  • 220 γρ. Βούτυρο αγελάδος
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 3 βανίλιες
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα
  • 1 αυγό και λίγο γάλα για την επάλειψη

Εκτέλεση συνταγής

Αφρατεύουμε την ζάχαρη με το βούτυρο και αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια το γιαούρτι.Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο καθώς και τις βανίλιες και την μαστίχα. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι το οποίο είναι αφράτο και δεν κολλάει. Πλάθουμε βαρκάκια, πλεξουδάκια και ότι σχέδιο αγαπάτε.Τα περνάμε με αυγό και γάλα για να τους δώσουμε χρώμα και γυαλάδα. Ψήνουμε στους 170 για 12-15 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων