Loading...
 Start Page
Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι & γάλα Συν. Καλαβρύτων
Κλίκ για μεγέθυνση
Γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι! Το παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο συναντά το απολαυστικό φύλλο κανταϊφι, φτιαγμένο με φρέσκο Γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και λιωμένο αιγοπρόβειο βούτυρο Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

Υλικά
Για την κρέμα:
  • 300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 176 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 700 ml γάλα πλήρες Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 4 αυγά θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ βούτυρο αγελαδινό
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σιρόπι:
  • 700 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κ.τ.σ γλυκόζη
  • 400 γρ νερό
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.τ.σ χυμό λεμόνι
Για το στήσιμο:
  • 350 γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο αιγοπρόβειο Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 1 πακέτο φύλλο κανταϊφι
  • φυστίκια Αιγίνης
Φτιάχνουμε το σιρόπι:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα.
  2. Αφήνουμε να πάρει βράση σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και όταν πάρει βράση μετράμε 4 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά, το σιρόπι μας θα πρέπει να είναι χλιαρο όταν θα το χρησιμοποιήσουμε.
Φτιάχνουμε την κρέμα:
  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και την βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά.
  2. Η κρέμα θα αρχίζει να πήζει, δεν την αφήνουμε να πήξει πολύ και προσθέτουμε το βούτυρο αφού αρχίσει να κοχλάζει.
  3. Ανακατεύουμε συνεχώς κυκλικά και προς το κέντρο της κατσαρόλας ώστε να ενωθούν τα υλικά και να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας.
  4. Όταν γίνει παχύρευστη και βελούδινη, την αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, τα ασπράδια τα χτυπάμε σε μαρέγκα.
  6. Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός.
  7. Ενσωματώνουμε τους κρόκους μέσα στα ασπράδια ανακατεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  8. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας ενσωματώνουμε το μίγμα της μαρέγκας με την κρέμα με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης βάζοντας σε 3 δόσεις την μαρέγκα στην κρέμα.
Στήνουμε το γλυκό:
  1. Σε ένα ταψάκι μιας χρήσης ή σε ένα ταψί 30 εκ βουτυρώνουμε με το λιωμένη βούτυρο.
  2. Ξάνουμε το κανταΐφι και το χωρίζουμε στη μέση.
  3. Στρώνουμε τη μισή ποσότητα κανταΐφι στο ταψί, βουτυρώνουμε καλά με ένα πινέλο πιτσιλώντας όχι να ακουμπάει το πινέλο
  4. Από πάνω προσθέτουμε την Κρέμα και το υπόλοιπο κανταΐφι με βούτυρο.
  5. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς για 45 λεπτά στον αέρα, βγάζουμε το ταψί, τουμπάρουμε το γλυκό σε ένα πιάτο προσεκτικά και ξανά ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και από πάνω.
  6. Όταν ψηθεί, μετά από 30-40 λεπτά περίπου βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε λίγα λεπτά και σιροπιάζουμε σε 2 δόσεις σταδιακά.
  7. Τέλος, πασπαλίζουμε με φυστίκια Αιγίνης.

 

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων