Items list
Υλικά:
- 2 φιλέτα χοιρινά - ψαρονέφρια
- 4 λιαστές ντομάτες κομμένες
- 120γρ φέτα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων σε κομματάκια
- Ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
- 1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε και κόβουμε κάθετα τα ψαρονέφρια στην μέση. Διαλέγουμε το πάχος του φιλέτου που θέλουμε και χαράζουμε το κρέας μέχρι λίγο πριν την άκρη του. Το ανοίγουμε και συνεχίζουμε να κόβουμε την μέσα πλευρά ώστε να βγεί ενα ίσιο φιλέτο.Τα αλατοπιπερώνουμε, τα πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και τοποθετούμε στο κέντρο κάθε φιλέτου λίγη λιαστή ντομάτα και φέτα. Τυλίγουμε τα ρολά και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Σε ενα βαθύ τηγάνι ροδίζουμε καλά τα φιλέτα μας σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές. Μολις ροδίσουν καλά, μεταφέρουμε από το τηγάνι στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30 - 35 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε τα φιλέτα σε μια πιατέλα και κρατάμε τα υγρά του τηγανιού. Σβήνουμε τα υγρά του τηγανιού με το κρασί. Το σκεύος πρέπει να είναι καυτό ώστε να εξατμιστεί αμέσως το αλκοόλ από το κρασί. Προσθέτουμε την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφού τα φιλέτα μας κρυώσουν λίγο, βγάζουμε προσεκτικά όλες τις οδοντογλυφίδες και τα κόβουμε σε φέτες, περιχύνουμε με την σάλτσα και σερβίρουμε.