Items list
Αφράτη τυρόπιτα σουφλέ με ΦΕΤΑ ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
Έτοιμη σε 15'
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτοιμη σε 15'
ΥΛΙΚΑ
- 400 γρ. ΦΕΤΑ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- 250 γρ Γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- 150 γρ. γκούντα τριμμένη
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 500 γρ φύλλο κρούστας
- 2 αυγά
- 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 100 γρ νερ
- Σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φέτα και το Γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να σπάσει το τυρί και να ενσωματωθεί με το γάλα.
- Προσθέτουμε τα τρίμματα από τη γκούντα και τη γραβιέρα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το μπέικιν παόυντερ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει σαν ρευστή κρέμα.
- Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι ώστε να μην κολλήσει η πίτα και τοποθετούμε στη βάση 2 ή 3 φύλλα ραντίζοντας το καθένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στο ταψί.
- Τοποθετούμε 3-4 φύλλα από πάνω και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 60' (ανάλογα τον φούρνο).
- Αφού βγάλουμε την πίτα από το φούρνο την αφήνουμε για 10-15 λεπτά και τέλος σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!