Items list
Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με Γιαούρτι του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και ζελέ φρούτων.
Υλικά:
Για τη βάση:
- 2 πακέτα μπικότα της αρεσκείας σας
- 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα:
- 750 γρ. Γιαούρτι Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
- 500 ml βραστό νερό
Για την επικάλυψη:
- 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
- 300 ml βραστό νερό
- Λίγα βύσσινα ή φράουλες
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα μπισκότα, και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο πολύ καλά.
- Απλώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή πυρέξ ώστε να καλυφθεί όλη η βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.
- Προετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 200γρ. ζελέ σε σκόνη με 250ml το νερό μέχρι να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250ml νερού ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη λίγο για να κρυώσει.
- Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Ρίχνουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση (που είχαμε προηγουμένως στο ψυγείο) και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
- Για την επικάλυψη με ζελέ: Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας τα 100γρ. σκόνης ζελέ με 150ml βραστού νερού και έπειτα προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
- Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα ρίχνοντας διάσπαρτα λίγα βύσσινα ή φράουλες.
- Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει.
- Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε (αν χρησιμοποιήσαμε φόρμα), κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.