Items list
Αυτή η σαλάτα με πρόβειο ή κατσικίσιο γιαούρτι του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και αγγούρι θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό που συνδυάζει νοστιμιά και φρεσκάδα!
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες και τα αλατίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το γιαούρτι, το ξύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον άνιθο, τη σκόνη σκόρδου και μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Στεγνώνουμε τα αγγούρια από τα υγρά τους με μια χαρτοπετσέτα και τα ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ.
Γαρνίρουμε με επιπλέον άνιθο και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με μπιφτέκια, κοτόπουλο αλλά και ψητό ψάρι.
Υλικά
- 2 αγγούρια
- 100 γρ. Πρόβειο ή Κατσικίσιο Γιαούρτι Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- 2 κ.σ. ξύδι
- ξύσμα μισού λεμονιού
- χυμός μισού λεμονιού
- ψιλοκομμένος άνιθος
- 1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1/2 μέτριο κρεμμύδι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αγγούρια σε πολύ λεπτές φέτες και τα αλατίζουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα το γιαούρτι, το ξύδι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τον άνιθο, τη σκόνη σκόρδου και μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Στεγνώνουμε τα αγγούρια από τα υγρά τους με μια χαρτοπετσέτα και τα ανακατεύουμε με το ντρέσινγκ.
Γαρνίρουμε με επιπλέον άνιθο και σερβίρουμε.
Μπορούμε να το συνδυάσουμε με μπιφτέκια, κοτόπουλο αλλά και ψητό ψάρι.