Λίστα αντικειμένων
Υλικά
- 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 σκ. σκόρδο κομμένες στη μέση
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. κάπαρη πλυμένη και στραγγισμένη
- 8 φέτες τυρί αφίρι
- για τη βινεγκρέτ
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. ξύδι λευκό
- 20 γρ. μουστάρδα
- 20 γρ. μέλι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε δυνατό φούρνο 200°C ψήνουμε τις πιπεριές για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφού ψηθούν και μαλακώσουν τις τοποθετούμε σε μπολ, τις σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και τις αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Φτιάχνουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά σε μπολ. Αφαιρούμε τη φλούδα και όλους τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε σε λωρίδες.
- Κόβουμε το αφίρι στη μέση και μετά σε τρεις φέτες το κάθε ημικύκλιο. Τις ψήνουμε σε πολύ ζεστό, αλάδωτο τηγάνι για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Τρίβουμε κάθε πιάτο με το σκόρδο και τοποθετούμε σε κάθε ένα 2 φέτες τυρί, τις λωρίδες της πιπεριάς και την κάπαρη, περιχύνουμε με την βινεγκρέτ και γαρνίρουμε με μαϊντανό.
- Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρυγανισμένο ψωμί και λευκό αρωματικό κρασί από τις ποικιλίες Μοσχοφίλερο ή Μαλαγουζιά