Loading...
 Start Page
 

60 χρόνια Συνεταιρισμός Καλαβρύτων

Στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, με σχέση εμπιστοσύνης 60 χρόνων που διασφαλίζει τη φήμη των προϊόντων μας, επιμένουμε ποιοτικά και παραδοσιακά. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο τραπέζι σας εξαιρετικά και ασφαλή προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Το κορυφαίο προϊόν μας, η βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ, παράγεται με γάλα ελεύθερης βόσκησης εκτατικής κτηνοτροφίας σε εκτάσεις μοναδικής χλωρίδας στον Χελμό, το βουνό των 2000 βοτανιών και φυτών. Μιλάει στην καρδιά, με κελαρυστή, αυθεντική, βουνίσια γεύση ευζωίας και δύναμης.

Παύλος Σατολιάς - Πρόεδρος Συνεταιρισμού Καλαβρύτων

Ορόσημα της Ιστορίας του Συνεταιρισμού μας

 
 
1963
Ιδρύεται η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καλαβρύτων, από τους κτηνοτρόφους της περιοχής Καλαβρύτων, που μετεξελίσσεται στον «Αγροτικό Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό Καλαβρύτων».
 
 
1972
Ιδρύεται εργοστάσιο επεξεργασίας γάλακτος για παραγωγή τυροκομικών προϊόντων μέσω της συγκέντρωσης και αξιοποίησης του ποιοτικού γάλακτος της περιοχής σε συνεταιριστική βάση.
 
 
1974
Το εργοστάσιο ξεκινάει με την παραγωγή κυρίως παραδοσιακής βαρελίσιας Φέτας, γνωστή ως «ΦΕΤΑ ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων». Η λειτουργία του έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περιοχή και έχει συντελέσει στην στήριξη του εισοδήματος των κτηνοτρόφων και την ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων.
 
 
1982-2007
Ο Συνεταιρισμός αξιοποιεί τέσσερα (4) αναπτυξιακά και επενδυτικά προγράμματα και συνεχώς επανεπενδύει τα ίδια κεφάλαιά του, για τον συνεχή εκσυγχρονισμό του τυροκομείου της και την δημιουργία σύγχρονων υποδομών λειτουργίας.
 
 
1983
Ξεκινά η συνεργασία με την αλυσίδα Σκλαβενίτης, μια διαχρονική σχέση αποκλειστικής διάθεσης των προϊόντων μας, που συνεχίζεται ως σήμερα.
 
 
1986
Στο πλαίσιο τον επενδύσεων ξεκινά το 1986 η μονάδα παραγωγής φυραμάτων στα Καλάβρυτα. (Επίσης το 2004 αντίστοιχη στην Κλειτορία).
 
 
2003
Ιδρύεται και ολοκληρώνεται σύντομα η δημιουργία μονάδος βιολογικού καθαρισμού για την επεξεργασία και διάθεση των υγρών αποβλήτων.
 
 
2004
Τίθεται σε λειτουργία κοντά στο τυροκομείο επένδυση μονάδος επεξεργασίας πρωτεϊνών με την επωνυμία «Αχαϊκές Πρωτεΐνες» από ιδιώτη επιχειρηματία με την στήριξη του Συνεταιρισμού, που δίνει ολοκληρωτική περιβαλλοντική λύση στο θέμα της διαχείρισης του τυρογάλακτος.
 
 
2011
Υποβάλλεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη της ζώνης γάλακτος της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου.
 
 
2012-2013
Αποφασίζεται από την Γενική Συνέλευση η μετατροπή της Ένωσης σε πρωτοβάθμιο Συνεταιρισμό και 34 πρωτοβάθμιοι συνεταιρισμοί, μέλη της Ένωσης, αποφασίζουν τη συγχώνευσή τους και απορρόφησή τους από τον Συνεταιρισμό.
 
 
2017
Η πρώτη ποσότητα Φέτας ΠΟΠ του Συνεταιρισμού εξάγεται στις ΗΠΑ!
 
 
2019
Ο Συνεταιρισμός ξεκινά να παράγει και εισάγει στην αγορά τη νέα σειρά Γαλακτοκομικών προϊόντων. Η Φέτα ΠΟΠ του Συνεταιρισμού λαμβάνει το Βραβείο Προϊόντος «Γαστρονόμος»: Νo1 σε Διαγωνισμό τυφλής δοκιμής ανάμεσα σε 35 ελληνικές φέτες!
 
 
2021
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναθέτει την καθημερινή διοίκηση σε επαγγελματική ομάδα στελεχών υπο Γενικό Διευθυντή, και εγκρίνει προϋπολογισμό για την εμπορική διεύθυνση.
 
 
2022
Ο Συνεταιρισμός γιορτάζει τα 50 χρόνια απο την ίδρυση και λειτουργία του εργοστασίου και το γιορτάζει με τριήμερες εκδηλώσεις τιμώντας τους παραγωγούς και τους συνεργάτες του. Δυναμικό πρόγραμμα επικοινωνίας και μεγάλη προβολή απο τα κανάλια στην τηλεόραση.
 
 
2022 - 2023
Υλοποιείται σειρά σημαντικών επενδύσεων με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, ύψους 13,5 εκατ.€: Νέα Μονάδα Συσκευασίας, Νέο εργοστάσιο Ζωοτροφών, Επέκταση μονάδας Ωρίμανσης & Αποθήκευσης, Βελτίωση παραγωγικής διαδικασίας εργοστασίου.
 
 
2023
Επέτειος 60 Χρόνων απο την ίδρυση του Συνεταιρισμού το 1963! Υλοποείται πρόγραμμα στήριξης Κτηνοτρόφων με Μηχανολογικό Εξοπλισμό.
 
Copyright © 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων