Λίστα αντικειμένων
Μια νόστιμη καλοκαιρινή μακαρονάδα με λαχανικά που είναι στα καλύτερά τους. Έχει χρώμα και φρεσκάδα και είναι ιδανική για να μάθετε τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λιγκουίνι με μακαρόνια ή με άλλα ζυμαρικά που αγαπάμε.
Υλικά για 4 άτομα
Για το φινίρισμα
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 4 λεπτά και «σβήνουμε» με το ούζο.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά.
Ένα λεπτό πριν το τέλος του βρασμούς προσθέτουμε το θυμάρι και το φρέσκο βασιλικό.
Παράλληλα έχουμε βράσει al dente τα λιγκουίνι και τα έχουμε σουρώσει.
Προσθέτουμε τα λιγκουίνι στην σάλτσα λαχανικών και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη μακαρονάδα και την πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και καπνιστή πάπρικα.
Στη μέση κάθε πιάτου βάζουμε 1 πιπερίτσα τσίλι και ένα ολόκληρο ντοματάκι.
Υλικά για 4 άτομα
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
- 4 ντοματάκια ολόκληρα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 κολοκύθια ή ένα στρογγυλό κολοκύθι, κομμένα ορθογώνια ή καρέ
- 2 μελιτζάνες, κομμένες ορθογώνια
- 1 πιπεριά Φλώρινας, κομμένη ορθογώνια
- 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη ορθογώνια
- Ελαιόλαδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1 κ.γ. φρέσκο βασιλικό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
- 200 γρ. τυρί φέτα ΠΟΠ, σπασμένη με πιρούνι
- Πιπερίτσες τσίλι κόκκινες ή πράσινες
- Καπνιστή πάπρικα
Τρόπος παρασκευής
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε άλλα 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για 4 λεπτά και «σβήνουμε» με το ούζο.
Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά.
Ένα λεπτό πριν το τέλος του βρασμούς προσθέτουμε το θυμάρι και το φρέσκο βασιλικό.
Παράλληλα έχουμε βράσει al dente τα λιγκουίνι και τα έχουμε σουρώσει.
Προσθέτουμε τα λιγκουίνι στην σάλτσα λαχανικών και αν χρειαστεί λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 1 λεπτό.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τη μακαρονάδα και την πασπαλίζουμε με τυρί φέτα και καπνιστή πάπρικα.
Στη μέση κάθε πιάτου βάζουμε 1 πιπερίτσα τσίλι και ένα ολόκληρο ντοματάκι.