Loading...
 Start Page
Αφράτη τυρόπιτα σουφλέ με Φέτα ΠΟΠ & Γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
Κλίκ για μεγέθυνση
Αφράτη τυρόπιτα σουφλέ με ΦΕΤΑ ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
Έτοιμη σε 15'

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. ΦΕΤΑ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 250 γρ Γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένη
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 500 γρ φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 100 γρ νερ
  • Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη Φέτα και το Γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και πιέζουμε με ένα πιρούνι ώστε να σπάσει το τυρί και να ενσωματωθεί με το γάλα.
  2. Προσθέτουμε τα τρίμματα από τη γκούντα και τη γραβιέρα.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και το μπέικιν παόυντερ. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει σαν ρευστή κρέμα.
  4. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  5. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι ώστε να μην κολλήσει η πίτα και τοποθετούμε στη βάση 2 ή 3 φύλλα ραντίζοντας το καθένα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
  6. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στο ταψί.
  7. Τοποθετούμε 3-4 φύλλα από πάνω και γυρνάμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
  8. Πασπαλίζουμε με σουσάμι
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 60' (ανάλογα τον φούρνο).
  10. Αφού βγάλουμε την πίτα από το φούρνο την αφήνουμε για 10-15 λεπτά και τέλος σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων