Λίστα αντικειμένων
Υλικά:
3 μελιτζάνες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. ντομάτες φρέσκιες, πολτοποιημένες στο μπλέντερ
150 γρ. πασάτα
50 ml νερό
100 γρ. Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, τριμμένη ή κομμένη σε κομματάκια
2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
λίγο ελαιόλαδο για το τέλος
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε, στεγνώνουμε, κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις χαράζουμε. Αφού τις απλώσουμε στο ταψί, ραντίζουμε με λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα, σοτάρουμε κρεμμύδια και σκόρδο. Προσθέτουμε ντομάτες, πασάτα, νερό και σιγοβράζουμε 15 λεπτά. Προσθέτουμε ρίγανη, βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και δημιουργούμε εσοχή στο κέντρο με το πίσω μέρος κουταλιού.
Γεμίζουμε την εσοχή στην κάθε μελιτζάνα με τη σάλτσα μας και από πάνω τρίβουμε τη Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων ή την κόβουμε κομμάτια. Έπειτα ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο για άλλα 25 λεπτά.
Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ιδανικά με φρέσκο ψωμάκι!