Loading...
 Start Page
Τάρτα ντομάτας με Αλειφοτύρι
Κλίκ για μεγέθυνση
Μια συνταγή που αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δημιουργικής ελληνικής γαστρονομίας και συνδυάζει τη φρεσκάδα της ντομάτας με την πλούσια γεύση του αλειφοτυριού και την υπέροχη ποιότητα της Φέτας ΠΟΠ από τον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων. Εκλεκτά υλικά που δημιουργούν ένα πιάτο που θα σας καταπλήξει με την απλότητα και τη γεύση του.

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
3 μεγάλες ντομάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 Αλειφοτύρι με Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουτ. της σούπας ρίγανη
1/4 φλιτζανιού γλυκιά μουστάρδα


Εκτέλεση:

Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε έναν ελαφρά λαδωμένο πυρίμαχο ταψάκι απλώνουμε το φύλλο σφορλιάτας δίνοντας του στρογγυλό σχήμα και κολλάμε στα τοιχώματα περιμετρικά.

Με ένα κουτάλι, απλώνουμε τη μουστάρδα στη βάση της άρτας. Αλειφοτύρι με Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Καθαρίζουμε τις ντομάτες και στη συνέχεια τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις τοποθετούμε πάνω από το τυρί ομοιόμορφα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ολοκληρώνουμε τη συνταγή με λίγη ρίγανη.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 – 18 λεπτά.

Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζουμε σε μερίδες.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων