Loading...
 Start Page
Φλογέρες με φέτα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μέλι
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλικά

1 κιλό τυρί φέτα ΠΟΠ
2 αβγά
400 ml φρέσκο γάλα
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
1-2 κ.σ. κίτρινο αλεύρι, κοσκινισμένο
φρεσκοτριμμένα πιπέρια
100 γρ. μέλι θυμαρίσιο εκλεκτό
παπαρουνόσπορο ή σουσάμι


Για τα φύλλα

1 πακέτο φύλλο κρούστας
100 γρ. εκλεκτό βούτυρο, λιωμένο


Τρόπος παρασκευής

Ανοίγουμε τα φύλλα πάνω σε ξύλινη επιφάνεια και με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε σε λωρίδες περίπου 25Χ15 εκ.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα τα αβγά.

Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και βροχηδόν το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φέτα και τη θρυμματίζουμε με το πιρούνι.

Προσθέτουμε το γάλα, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Παίρνουμε 2 λωρίδες φύλλου τις βουτυρώνουμε με πινέλο και βάζουμε στη μέση και ελαφρά διαγώνια τη γέμιση.

Κλείνουμε τις άκρες του φύλλου δεξιά και αριστερά και τυλίγουμε σαν φλογέρα.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη γέμιση.

Βουτυρώνουμε το ταψί ή το στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις φλογέρες.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και αραδιάζουμε τις φλογέρες σε πιατέλα.

Τις περιλούζουμε με μέλι και επιλεκτικά πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι και σερβίρουμε.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων