Loading...
 Start Page
Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια
Κλίκ για μεγέθυνση
Το Ανθολόγιο της Ελληνικής Γαστρονομίας ταξίδεψε στα Καλάβρυτα και μας παρουσίασε την εξαιρετική συνταγή "Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια" χρησιμοποιώντας φέτα ΠΟΠ, γάλα και γιαούρτι του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
Δείτε το βίντεο και δοκιμάστε τη συνταγή για ένα απολαυστικό brunch!


Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

  • 150 γρ φέτα - Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων
  • 1 Παγωμένο τσάι βουνού για κάθε άτομο - Biokoziakas
  • 60 γρ μέλι Ελάτης - Korys Honey
  • 60 γρ μέλι Ανθέων - Korys Honey
  • 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ γιαούρτι Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 1 αυγό
  • 60 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 80 ml γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 20 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ηλιέλαιο
  • 120 γρ τοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το χυλό για τα pancake, ανακατεύοντας γάλα,γιαούρτι,φαρίνα,αυγό,μία κουταλιά μέλι,ηλιέλαιο,σπανάκι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι δημιουργούμε τις τηγανίτες/pancake.
Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα ανακατεύουμε λίγο γιαούρτι με γάλα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μπόλικο πιπέρι. Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας ή την περνάμε από τρίφτη.
Τέλος στο ελαιόλαδο σωτάρουμε τα τοματίνια μαγειρεύοντάς τα λίγη ώρα να μαλακώσουν.
Στήνουμε τα pancakes εναλλάξ,κρέμα φέτας,τοματίνια σε 3-4 στρώσεις και απολαμβάνουμε το brunch!


Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων