Loading...
 Start Page
Μους γιαουρτιού με λεμόνι
Κλίκ για μεγέθυνση

Ένα δροσερό γιαουρτογλυκό με γιαούρτι του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, ιδανικό για το κλείσιμο των εορταστικών τραπεζιών!

Υλικά:
  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες (πολύ στραγγιστό όμως)
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • τριμμένα μπισκότα πτι-μπερ

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος ώσπου να αρχίσει να γλινεται σαν σαντιγύ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα και στη τέλος το λεμόνι και το ξύσμα.

Όσο προσθέτετε λεμόνι, δοκιμάζετε την οξύτητα που σας αρέσει. Αν το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ζαχαρούχο γάλα ακόμα. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο.

Σερβίρετε σε μπολάκια προσθέτοντας στην επιφάνεια του γλυκού ξύσμα από λεμόνι και λίγο τριμμένο μπισκοτάκι.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων