Loading...
 Start Page
Γιαουρτογλυκό με ζελέ και γιαούρτι Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
Κλίκ για μεγέθυνση

Δροσερό καλοκαιρινό γλυκό με Γιαούρτι του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και ζελέ φρούτων.

Υλικά:

Για τη βάση:

  • 2 πακέτα μπικότα της αρεσκείας σας
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:

  • 750 γρ. Γιαούρτι Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα
  • 500 ml βραστό νερό

Για την επικάλυψη:

  • 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα
  • 300 ml βραστό νερό
  • Λίγα βύσσινα ή φράουλες

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τα μπισκότα, και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο πολύ καλά.
  2. Απλώνουμε το μίγμα σε μια φόρμα ή πυρέξ ώστε να καλυφθεί όλη η βάση και το βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Προετοιμάζουμε την κρέμα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 200γρ. ζελέ σε σκόνη με 250ml το νερό μέχρι να λιώσει η σκόνη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα 250ml νερού ανακατεύουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη λίγο για να κρυώσει.
  4. Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ρίχνουμε και απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση (που είχαμε προηγουμένως στο ψυγείο) και την ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.
  6. Για την επικάλυψη με ζελέ: Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας τα 100γρ. σκόνης ζελέ με 150ml βραστού νερού και έπειτα προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό.
  7. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα ρίχνοντας διάσπαρτα λίγα βύσσινα ή φράουλες.
  8. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει και να σφίξει.
  9. Όταν είναι έτοιμο ξεφορμάρουμε (αν χρησιμοποιήσαμε φόρμα), κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων