Loading...
 Start Page
Γίδινο τυρί σαγανάκι με φύλλο, σουσάμι & μέλι
Κλίκ για μεγέθυνση
Άλλη μια δημιουργική συνταγή με βάση το Γίδινο τυρί, το παραδοσιακό λευκό τυρί από 100% παστεριωμένο γίδινο γάλα που συλλέγεται από τις ορεινές φάρμες των Μελών μας στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.

Υλικά:

4 φύλλα κρούστας
4 ορθογώνια κομμάτια γίδινο τυρί, περίπου 10Χ10
1 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για επάλειψη
4 κουτ. της σούπας μέλι
σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Αποψύξτε το φύλλο κρούστας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόψτε κάθε φύλλο σε μικρά τετράγωνα (περίπου 15x15 εκατοστά). Κόψτε το γίδινο τυρί μικρότερα κομμάτια που θα τυλίξετε με τα φύλλα κρούστας.

Τοποθετήστε ένα κομμάτι τυρί στο κέντρο κάθε τετραγώνου φύλλου κρούστας και τυλίξτε τα σαν πακετάκια. Φροντίστε τα διπλώματα να βρίσκονται στην κάτω μεριά. Λαδώστε πολύ καλά ένα ταψί και τοποθετήστε τα τυλιγμένα πακετάκια. Αλείψτε τα πακετάκια με λάδι και πασπαλίστε με σουσάμι.

Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια και το φύλλο να γίνει χρυσό και τραγανό. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα πακετάκια να κρυώσουν ελαφρώς. Περιχύστε κάθε πακετάκι με μέλι και σερβίρετε.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων