Loading...
 Start Page
Τηγανόψωμο με Φέτα
Κλίκ για μεγέθυνση
Λαχταριστά τηγανόψωμα γεμιστά με Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.
Ιδανικό σνακ για τη βόλτα, το σχολείο αλλά και νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι μας!

Υλικά

  • 600γρ αλεύρι γοχ
  • 7γρ αλάτι
  • 20γρ ζάχαρη
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 320γρ νερό
  • 20γρ ελαιόλαδο
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 400γρ Τυρί Φετα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με τα συστατικά για τη ζύμη, αναμειγνύοντάς τα προσεκτικά και ζυμώνουμε ελαφρώς.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά πριν την χωρίσουμε σε τέσσερα ίσα μέρη.

Με τα χέρια, διαμορφώνουμε κάθε μέρος σε μπάλα και προσθέτουμε 100 γραμμάρια φέτας στο κέντρο, κλείνουμε ξανά και κάνουμε την κάθε μπάλα όσο πιο επίπεδη μπορούμε. 

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 έως 30 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο, ρίχνουμε το τηγανόψωμο μαζί με τη λαδόκολλα αρχικά.

Όταν αρχίσει να τηγανίζεται, αφαιρούμε τη λαδόκολλα, μειώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το τηγάνισμα μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων