Λίστα αντικειμένων

Μια απλή συνταγή για το καλοκαίρι με αυγά και ντομάτα...που απογειώνεται γευστικά χάρη στην Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων!!!
Υλικά
- 60 ml ελαιόλαδο
- 800 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
- 6 αυγά
- 200 γρ Φέτα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων τριμμένη σε χοντρά κομμάτια με το χέρι
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
- 2 Κουτ.σούπας γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ.γλυκού κύμινο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- μισό ματσάκι μαϊντανό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι & την πιπεριά, προσθέτουμε σκόρδο & τα μπαχαρικά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ & τις ντομάτες, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει, περίπου 10 με 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή Φέτα & το μαϊντανό.
- Δημιουργούμε με το κουτάλι 6 λακούβες και εκεί ρίχνουμε από ένα αυγό στην καθεμία.
- Επιστρέφουμε στη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά καλυμμένα με καπάκι.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την υπόλοιπη φέτα και λίγο ακόμα μαϊντανό.
- Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.



