Loading...
 Start Page
Αυγά σε σάλτσα ντομάτας με Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
Κλίκ για μεγέθυνση

Μια απλή συνταγή για το καλοκαίρι με αυγά και ντομάτα...που απογειώνεται γευστικά χάρη στην Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων!!!

Υλικά

  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 800 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 6 αυγά
  • 200 γρ Φέτα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων τριμμένη σε χοντρά κομμάτια με το χέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
  • 2 Κουτ.σούπας γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ.γλυκού κύμινο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • μισό ματσάκι μαϊντανό
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το κρεμμύδι & την πιπεριά, προσθέτουμε σκόρδο & τα μπαχαρικά.
  2. Ρίχνουμε τον πελτέ & τις ντομάτες, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει, περίπου 10 με 15 λεπτά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή Φέτα & το μαϊντανό.
  4. Δημιουργούμε με το κουτάλι 6 λακούβες και εκεί ρίχνουμε από ένα αυγό στην καθεμία.
  5. Επιστρέφουμε στη φωτιά και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά καλυμμένα με καπάκι.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την υπόλοιπη φέτα και λίγο ακόμα μαϊντανό.
  7. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2022 - 2025 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων