Loading...
 Start Page
Βασιλόπιτα με γιαούρτι κατσικίσιο
Κλίκ για μεγέθυνση
Υλικά για τη Βασιλόπιτα:

  • 4 αυγά
  • 300 γρζάχαρη
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 2βανιλιες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι κατσικίσιο Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 330 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το γλάσο γιαουρτιού:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι κατσικίσιο Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 1 κούπα άχνη ζάχαρη


Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το ηλιέλαιο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλές κινήσεις.
Παίρνουμε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκ. και άνοιγμα στη μέση (προαιρετικά), τοποθετούμε λαδόκολλα στη βάση και τη χαράζουμε γύρω γύρω.
Λαδώνουμε τα πλαϊνά του ταψιού και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180–200°C για περίπου 50–55 λεπτά.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει για περίπου 1 ώρα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει ομοιογενές και το απλώνουμε πάνω στη βασιλόπιτα.
Μπορούμε να τη διακοσμήσουμε όπως μας αρέσει.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2022 - 2025 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων