Loading...
 Start Page
Δροσερή Σαλάτα Καρπούζι: Με Φέτα Καλαβρύτων
Κλίκ για μεγέθυνση
Δροσερή Σαλάτα Καρπούζι: Με Φέτα Καλαβρύτων

Μία μοναδική, δροσερή σαλάτα με Καρπούζι, τον Βασιλιά του καλοκαιριού μας προτείνει ο chef Μάριος Γλύκας. Μια συνταγή εύκολη, γρήγορη, που ήρθε για να μείνει και να γίνει το must πιάτο του καλοκαιριού.

Το πάντρεμα της Φέτας με το Καρπούζι είναι ένα κλασικό ταίριασμα που μάθαμε από τους γονείς μας. Τα καλοκαίρια τους βλέπαμε να τρώνε πολύ συχνά αυτό το συνδυασμό του κόκκινου Φρούτου με την λευκή αγαπημένη μας Φέτα.
Η Φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων με την ξεχωριστή της γεύση είναι η πιο κατάλληλη και για αυτόν τον ιδιαίτερο συνδυασμό.

Υλικά
  • 1 καρπούζι μικρό ( Μίνι )
  • 150γρ φέτα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων σε κύβους
  • 15 φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο
  • 5 κουταλιές τις σούπας παρθένο ελαιόλαδο (100 γραμμάρια)
  • 1 κουτάλι σούπας κάπαρη 25 γρ
  • 4 κουταλιές τις σούπας βαλσάμικο με γεύση λεμόνι (λευκό) 80γρ
  • 2 κουταλιές τις σούπας ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι 50γρ
 
Εκτέλεση
 
1 βήμα
Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και με ένα εργαλείο παριζιέν δημιουργούμε σφαιρίδια.
 
2 βήμα
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το καρπούζι και όλα τα στερεά υλικά μας (δυόσμο, φέτα Καλαβρύτων, κάπαρη και ελιές)
 
3 βήμα
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο το άσπρο βαλσάμικο, αλάτι & πιπέρι και ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την σαλάτα μας.
 
4 βήμα
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την καλοκαιρινή μας σαλάτα.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων