Loading...
 Start Page
Γαλατόπιτα με γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
Κλίκ για μεγέθυνση

Γαλατόπιτα με Γάλα του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων!

Αυτή η Παραδοσιακή Γαλατόπιτα διαφέρει από άλλες συνταγές γιατί δεν περιέχει αλεύρι ή σιμιγδάλι και έχει περισσότερο την υφή της κρέμας. Σε τόπους που υπήρχε πολύ μεγάλη παραγωγή γάλακτος, όπως τα Καλάβρυτα, οι νοικοκυρές έψαχναν τρόπους να το αξιοποιήσουν και να ικανοποιήσουν όλα τα μέλη της οικογένειας!

Υλικά:
  • 1 κιλό αγελαδινό γάλα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 1\2 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • για το σερβίρισμα: λίγο κανέλλα, λίγη άχνη ζάχαρη
 
Εκτέλεση:

Με το μισό από το λάδι αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπωλ και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε στους 200
βαθμούς για 20 λεπτά. Ιδανικά σερβίρεται ζεστή, πασπαλισμένη με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
© Copyright 2022 - 2024 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων