Λίστα αντικειμένων

Όταν η μυζήθρα "συναντά" τη Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μαζί συνδυάζονται σε μια πίτα...τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
Υλικά για τη γέμιση
- 450 γρ. Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- 150 γρ. Μυζήθρα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
- 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 50 γρ. μέλι
- 6 αύγά
- δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 950 γρ. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Υλικά για το φύλλο
- 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 150 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 10 γρ. αλάτι ψιλό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- Λίγο ξίδι
- 340 γρ. νερό
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά για το φύλλο χωριστά και τα ενώνουμε ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε 2 φύλλα.
- Για τη γέμιση ζεσταίνουμε αρχικά το γάλα και ενώνουμε με τα αυγά το σιμιγδάλι και το μέλι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε στο χυλό τη Φέτα και τη Μυζήθρα, το αλάτι, το πιπέρι και το δύοσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Έπειτα τη γέμιση και κλείνουμε με το πάνω φύλλο στρίβωντας καλά τις άκρες.
- Λαδώνουμε και το πάνω φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.



