Loading...
 Start Page
Τυρόπιτα με Μυζήθρα και Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
Κλίκ για μεγέθυνση

Όταν η μυζήθρα "συναντά" τη Βαρελίσια Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μαζί συνδυάζονται σε μια πίτα...τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Υλικά για τη γέμιση

  • 450 γρ. Φέτα ΠΟΠ Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 150 γρ. Μυζήθρα Συνεταιρισμού Καλαβρύτων
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ. μέλι
  • 6 αύγά
  • δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 950 γρ. γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Υλικά για το φύλλο

  • 550 γρ. αλεύρι χωριάτικο
  • 150 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 10 γρ. αλάτι ψιλό
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • Λίγο ξίδι
  • 340 γρ. νερό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε τα στερεά και τα υγρά υλικά για το φύλλο χωριστά και τα ενώνουμε ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  2. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε 2 φύλλα.
  3. Για τη γέμιση ζεσταίνουμε αρχικά το γάλα και ενώνουμε με τα αυγά το σιμιγδάλι και το μέλι.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  5. Προσθέτουμε στο χυλό τη Φέτα και τη Μυζήθρα, το αλάτι, το πιπέρι και το δύοσμο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Έπειτα τη γέμιση και κλείνουμε με το πάνω φύλλο στρίβωντας καλά τις άκρες.
  7. Λαδώνουμε και το πάνω φύλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

Φόρμα Ενδιαφέροντος

 
Copyright © 2022 - 2025 Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων